Hogyan is kezdődött?

2021.08.31

2004. volt amikor Orosházán sétálgatva a gyerekekkel megpillantottam egy nagyfülű, alacsony lábakon járó kutyát az egyik háznál, amiről fogalmam sem volt, hogy milyen fajta, de a felismerés akkor csapott belém: Ez az a kutyafajta, aki kell nekem!!

Elkezdtem kutakodni, hogy milyen fajta is lehet, és igy lett, hogy a basset hound lett a NAGY SZERELEM, ekkor már teljesen belém költözött a fajta iránti érdeklődés, abban az időben még gyerekcipőben járt az internet világa. még ÚJSÁGOK-ból tájékozódtunk, így megvettem az A Kutya újságot, ahol számos tenyésztőt lehetett megtalálni.

Megmondom őszintén, olyan kis kezdőnek éreztem magam, hogy a nagynevű kenneleket fel sem mertem hívni, így egy kisebb kennelnél érdeklődtem, így lett az első kutyám Foltos, akivel teljesen beleszerettem a fajtába. A gyerekek még kicsik voltak, olyan jó volt nézni, ahogyan játszik velük, vagy amikor már cseperedett ő végtelen türelemmel tűrte a nyüsztölésüket, itt vesztem el a fajta szeretetében teljesen. 

Egy éve volt velünk Foltos, amikor úgy döntöttünk, hogy szeretnénk még egy bassetett, mert egy basset nem basset :D :D De akkor már tudatosan keresgeltünk, kiállításokra is elmentünk. A szegedi kiállításon láttam meg egy kant, aki teljesen lenyűgözött, Ő volt Leichester Van Hollandheim. Nagyon impozáns kan volt, és az akkori basset tipusnak egy reprezentatív példánya. Ez a találkozás volt egy újabb felismerés, hogy wow, igen ez az én fajtám!! Itt ismerkedtem meg Surján Henivel és Ervinnel, az Of Riverside kennel tulajdonosaival, akikkel később baráti viszonyba is kerültünk. és pár hét múlva már náluk voltunk bassetteket nézni.

Számomra az akkor maga volt a Kánaán, imádtam azt a sok-sok bassetet, és pici basset babákat is láthattunk. Ekkor ólálkodott oda körém egy kiscsajszi, aki annyira cuki és gyönyörű volt. Igazából azért mentünk, hogy várólistára feliratkozzunk, de ez a ksicsaj teljesen megfogott, és megkérdeztem, hogy ő kicsoda? Egy visszamondott leányzó volt, aki nekem volt megírva, így vele együtt tértünk haza, és életem legjobb választása volt.

Hát így indult, ezelőtt 17 éve a basset szerelem, akkor még csak hobbikutyásként, mindenféle tenyésztési és kiállítási célzat nélkül. Tart azóta is, töretlenül, nem mondom, hogy nincsenek időnként mélypontok, de úgy érzem, ez egy nem múló szerelem, 

 Folyt. köv...